top of page
Lucas - Andre Smit.JPG

(Foto De Cactus © Andre Smit)

Lucas Meertens

Lucas Meertens (1952) is een product van de Drents-Groningse veenkoloniën en speelt accordeon vanaf z’n achtste en speelde op concoursen en feestjes. Vanaf 1965 raakte Lucas in de ban van Cuby and the Blizzards en werd een fervent bluesliefhebber. De accordeon was even minder populair tot hij de muziek hoorde van Clifton Chenier, the king of Zydeco. De blues op de accordeon. Na, in de tachtiger jaren, een optreden bezocht te hebben van Queen Ida in Amsterdam werd zijn muzikale toekomst bepaald. Louisiana muziek op de accordeon.

 

Hij is altijd accordeon blijven spelen op de verschillende continenten waar hij ontwikkelingswerk deed in de landbouw. Zo speelde hij jaren in de Mazizini Cajun Twisters op Zanzibar.

 

Terug in Nederland en in Ommen neergestreken heeft hij de Alligator Express opgericht en later de Red Kidney Beans. Deze bands speelden door het hele land en soms erbuiten, op festivals en in muziekcafe’s. De muzieksoort was hoofdzakelijk Zydeco, zeg maar het zwarte broertje van de Cajun.

Naast de accordeon wordt ook de Louisiana éénrijer trekzak (harmonica) steeds meer door Lucas gebruikt en dat komt goed uit in Des Fais Do Do waarvan hij sinds 2019 deel van uitmaakt.

Des Fais Do-Do
Cajun & Americana Band

bottom of page