top of page

Voor laatste nieuws in archief:

scroll naar beneden

2013

Na een paar jaar van bezinning – en wat minder regelmatig optredens – is Des Fais Do-Do 2013 ambitieus van start gegaan. Met een nieuwe website met geweldige zwart-wit foto’s van onze ‘nieuwe percussionist op cajon’ Alex Vreeman en met heel leuke optredens in de planning, zoals weer een keer op het grootste Europese C&Z Festival in Raamsdonksveer, op het inmiddels traditionele Louisiana Ball festival in Freiberg (Dresden) en als klap op de vuurpijl op een groot country/americana festival in Borsdorf (Leipzig) in augustus. Jammergenoeg moeten we daarom het Jazztage Lichtensteig festival (bij Sankt-Gallen in Zwitserland), waar we in 2010 al eens optraden, dit jaar voorbij laten gaan want gepland in hetzelfde weekend! Volgend jaar dan maar.

Maar voor degenen die niet zo’n eind willen reizen zijn we ook in Nederland te zien. Zoals op het al genoemde C&Z Festival in Raamsdonksveer op 3-5 mei (www.zydecozity.nl), op het Straatfestival in Almelo op 8 juni en optredens bij onze vaste klanten en stamkroeg ’t Bolwerk in Enschede en het onovertroffen muziekcafe De Cactus in Hengelo na de zomervakantie.

Mei 2013

Dat is nou spijtig: eindelijk weer wat cajun&zydeco buiten de gekende festivals, valt het net op de zondag in het (pinkster)weekend van Louisiana Ball! Zoals het artikel in de VPRO Gids bijlage van het Music Meeting Festival in Nijmegen vermeldt is de C&Z hype in Nederland al weer zo'n twintig jaar geleden; laatst zocht ik nog vergeefs naar cajun kookboeken in het Nederlands.........

Maar misschien is dit een aankondiging van hernieuwde belangstelling?

(Dubbelklik op de foto voor een pdf van het artikel).

ZydecoZity 2013 Raamsdonksveer

ZydecoZity2013 was weer een geweldige ervaring, na maar liefst zes (6) afwezigheid! Veel goede reacties en een aantal interessante aanvragen voor optredens; de CD-verkoop viel tegen maar dat schijnt aan de crisis te liggen.

Dit weekend reizen we af naar Freiberg (bij Dresden) voor Louisiana Ball (18/19 mei). Misschien dat we daar ook weer (nieuwe) fans treffen want in Raamsdonksveer kwamen we een paar heel enthousiaste Duitsers tegen. 

Louisiana Ball 2013 Freiberg (D) 


 Louisiana Ball  in Freiberg  (18/19 mei) was weer een hele belevenis, al was het maar om het puike weer tijdens  dit festival in de  idyllische omgeving van Dresden (foto's volgen nog). Onderweg er naar toe besloten dat we maar weer een paar jaar zouden moeten overslaan hier maar na twee zeer succesvolle optredens door Kuno overgehaald volgend jaar op het 10-jarige jubileum toch weer, en nu als een soort eregast op te treden! (Zie krantenartikel in Nieuws/actueel.)

Zaterdag 8 juni zijn we voor het eerst te zien op het Straatfestival van Almelo, voor de 5e keer georganiseerd door Paco Plumtrek.

Juni 2013

Juni 2013

 

Street Festival 2013 Almelo


Na het gezellige en drukke Straatfestival in Almelo - het schitterende weer maakte het helemaal mooi - voorlopig even rust voor bijna twee maanden. Voor een indruk, zie de video's van Martin Snuverink hieronder op youtube links.

 

 

 

 

 

 

 

Achterhoekspektakeltoer

Ulft


Het eerste optreden is op 4 augustus in Ulft (Gelderland) bij de DRU in het kader van de Achterhoek Spektakeltoer.

(met dank aan initiator Boh Foi Toch) 

 

 

 

Augustus 2013

 

Achterhoekspektakeltoer

Het was geweldig: goed weer en fantastische sfeer!!

Zie reakties op facebook Spektakeltoer, reportage van Omroep Gelderland op YouTube (met flits van DFDD op 1;17!)

en foto van Theo Kock op de Nieuwspagina.

 

 

 

 

Zaterdag 7 december bij Paco Plumtrek in Almelo was geweldig!
Zie foto's Helmi Eshuis hier.

 

 

 

 

 

 

December 2013

 

Juni 2014

 

Louisiana Ball in Freiberg (Dresden) was weer gezellig (en warm & laat)

(click op link)

 

Augustus 2015

 

Impressie van Green Grass Music Festival

(DFDD op 14:10)

 

Oktober 2015

 

Zie verslag Liedjesmakersfestival van Paco Plumtrek in Almelo op 3voor12.vpro

January 2018
 
Des Fais Do-Do have passed away after a sabbatical of over two years 😥Now revived as The Dutch Mountain Boys, a name used earlier in performances with less cajun and more folky songs, but still brought with a lot of energy! Hope to meet you in the future!
The first, 'preliminary' appearance as TDMB in the revived formation has been at the Green Grass Music Day in Wijhe in November 2016

Impressie van Green Grass Music Dag

13 november 2016 van 13.30 - 21.30 uur

Des Fais Do-Do
Cajun & Americana Band

bottom of page